5 måter å reise verden rundt virtuelt

Vi har kommet til den tiden av året hvor reiselysten er på sitt sterkeste. Det blir mørkere på kveldene og kulden rusker i deg om morgen. Likevel kommer hverdagen i veien og det gjør det vanskelig å pakke sammen en koffert og dra. De fleste av oss kan ikke bare lukke døren og dra fra alt ansvar.

Heldigvis lever vi i 2021, og teknologien har gjort det mulig for oss å nyte en ferie på moderne vis. Her har vi samlet opp 5 måter å reise verden rundt virtuelt:

1.   Et kulturelt innslag

Om du er en som foretrekker kulturelle innslag når du er på reise, så har vi en god idé til deg. Flere kunstgallerier og museer rundt om i verden tilbyr virtuelle turer i deres fantastiske bygg.

Selveste Vatikanet, Louvre-museet og Nasjonalmuseet for moderne og samtidskunst i Sør-Korea har opprettet online omvisninger i hovedutstillingene deres.

Så sleng deg på og gå deg vill i en digital spasertur rundt et museum du alltid har ønsket å besøke. Vi kan garantere deg at du vil sitte igjen med en rekke inntrykk etter omvisningene.

2.   Lær språket først

Hvis du kan det lokale språket, er du godt på vei til å knytte forbindelser og du har verdens beste «ice breaker». Ikke bare det, men du vil ha en utfordring samtidig som du reiser, og det vil være en morsom opplevelse å kunne konversere på det lokale språket.

Du kan lære deg språk gjennom apper eller eksempelvis en språklærer 1-til-1 gjennom internett.

3.   Lag deg et måltid fra ditt favorittland

Det høres kanskje litt vel enkelt ut, men å spise noe du en gang fikk servert på ferie i utlandet, kan virkelig ta deg tilbake til omgivelsene og stedet du var på.

Så ta utfordringen og lag en utenlandsk rett. Pust inn aromaene og se for deg selv være tilbake. Når du er klar til å spise måltidet ditt, kan du spille musikk fra det kulturen og unne deg selv litt ekstra varme på varmeanlegget hvis maten kommer fra et sydligere reisemål.

  1. Vandre gjennom gatene med Google Street View

Er det et sted du har vært tidligere som du lengter etter å besøke igjen? Eller har du en drøm å besøke et spesifikt sted, men er redd du aldri vil kunne dra til i virkeligheten? Google Street View kan ta deg direkte dit!

Klikk deg gjennom Champs-Élysées eller Hollywood Boulevard. Teleporter til Algerie og forestill deg palmetrærne som svaier over hodet ditt. Om du skulle bli lei av den rolige stemningen, kan ta turen over til Dubai for å se på noen ville superyachter. Her er det ingen kjedelig innsjekking eller ukomfortable flyturer med dårlig beinplass nødvendig!

5.   Bli inspirert av reisevlogger

Å se andre sine reiser på Youtube er en god måte å få inspirasjon til dine egne fremtidige turer. Selv om det er en fare for å bli misunnelig, så passer de beste reisevloggerne på å vise begge sidene av en destinasjon.

De vil gi nyttige tips og innsikt gjennom alle klippene for å hjelpe deg å gjøre ditt eget eventyr bedre.

Sammendrag

Med hjelp av et par tastetrykk kan vi unne oss noen virtuelle reiser når våre egne omgivelser er triste og grå. Enten du savner de hvite strendene i Algerie eller det urbane bylivet i New York, så kan PC-skjermen din ta deg dit på trygt vis.